Afscheid van Eldoret en een jarige jet
Door: elzbethenlisette
Blijf op de hoogte en volg Elzbeth & Lisette
23 Januari 2011 | Kenia, Eldoret
Ha lezers,
Dit moment is enigszins droevig. Schrijvend op een leeg bed, in een lege kamer, met een lege laptop, kale muren en een gat in het dak. Het besef komt dat we gaan. Wow! Nederland, wat spannend. Daar is het koud! Wat is dat? Koud? We zijn benieuwd. ‘Als je op schiphol aankomt, neem ik wel die lekkere dikke sjaal mee goed? Die wolle, gebreide!’ Sjonge.. dat die bestaan..!
Wij gaan namelijk morgen op naar de nog warmere zon, Mombasa. Half 9 onze tijd (dus half 7 bij jullie) stijgen we op en rond half 2 landen we. Dan gaan we naar Diani Beach, wat het mooiste strand is van Kenia, met zand zo wit dat het pijn doet aan je ogen, een zee zo blauw dat tot op 2 meter doorschijnend helder de felgekleurde vissen te zien zijn en de palmbomen die de hangmat in zich hebben laten bevestigen. ‘Nog een cocktail alsjeblieft’…;)
Even weer terug naar de reality. Dinsdag hebben we onze eindevaluatie gehad. Allemaal met een ruime voldoende afgerond. Heerlijk wat een rust kwam er in ons huisje. Woensdag hebben we onze laatste kindjes gevangen op de verloskamers. Ondertussen werd er wat heen en weer gesmoezeld langs Lisette’s rug om. Waar zou dat nou toch voor zijn?
Donderdag vertrokken we naar Kisumu. Een plaatsje aan de oostelijke kant van Kenia, aan Lake Victoria. Dit meer is het één na grootste zoetwatermeer in de wereld, wereldberoemd om de watervallen: Victoria Waterfalls. Ons hotel was sober maar prima, volgens Anouk werd alles als Rimini en Salou waar ze heel blij van werd;). Gehorig, warm en een klamboe met gaatjes. Gelijk vertrokken we te voet om het Lake vast te zien, dat moest toch wel specaculair zijn! Het enige wat we leken te zien was gras. Wat blijkt: het meer is overwoekerd met een bepaald kruid, wat ontzettend snel om zich heen grijpt, in verband met het feit dat het Keniaanse gedeelte van het meer grotendeels maar 5 meter diep is. ’s Avonds hebben we voor het eerst sinds lange tijd echt, maar dan ook echt lekker gegeten. Overheerlijke salade, pizza, kip en vis, guacomole als voorgerecht, we wisten niet meer dat zoiets bestond.
De volgende morgen begon met een feestje. En daar kwam de verassing: met ballonen, feestkroontjes, toeters voor de jarige, werd er zelfs gzongen! Wat een leuke verassing! En dat al om half 6 in de ochtend. En zelfs nog een paar kadootjes uit Nederland. De tompoezen zijn met smaak opgegeten.
Zaterdag zijn we begonnen met opruimen en nu, deze zondag, zijn de koffers vol. Nee, overvol. En zwaar. Hopelijk mogen we doorlopen bij het vliegtuig morgen. De vorige keer heeft het opzetten van grote ogen en een verbaasd gezicht geholpen om gratis er doorheen te komen. Wie weet gaat dat nu ook lukken.Vanavond eten we als afscheid met de familie van Grace, een meisje dat we hier hebben leren kennen. En natuurlijk moeten we met traantjes afscheid nemen van onze lieve buufies en verloskunde - werkbegeleiders Anouk en Lisa.
Nog 8 dagen en dan zijn we terug in Nederland!
Veel liefs van Liesbeth
23 Januari 2011 - 13:21
Paultje:
Lieve Liesbeth,
Ik vond jullie verhalen geniaal! Het was heerlijk om mee te lezen met alle fantastische belevenissen die jullie in Kenia hebben meegemaakt.
En nog veeeeel veeeeeel heerlijker is het om te weten dat jullie weer bijna thuis zijn en dat ik binnenkort alle verhalen en foto's live kan horen en zien. Daar kijk ik echt naar uit! =D
Meiden, gefeliciteerd met het halen van jullie stage (natuurlijk hebben jullie het gehaald!) en heel veel plezier met de komende vakantieweek! Bak nog maar even goed bruin, voordat dat lekkere kleurtje er hier in no time weer afregent!;)
Geniet en alvast een goede reis!
Tot snel!
dikke kus -
23 Januari 2011 - 13:56
Mzungu :
Ha dames,
blij dat jullie weer deze richting op komen hoor!!
Voor het gewicht met de koffers; gewoon zeggen dat je 30kg mee mag nemen en dan doen alsof je het wilt laten zien op het papier, ook zeggen dat je daar speciaal nog een keer voor gebeld hebt... Werkt prima :)
Fijne week nog!!
xx -
23 Januari 2011 - 14:32
Lianne Van Den Brink:
Hey,
Heel veel plezier nog jullie laatste daagjes! Geniet van het strand, is inderdaad prachtig! Raar idee dat jullie nu daar rondlopen waar ik ook zo'n geweldige tijd heb gehad :) Waar gaan jullie nu uiteindelijk verblijven? Geniet er in ieder geval van!
Groetjes, Lianne -
23 Januari 2011 - 14:43
Artje En Jan:
Aah, is het bijna voorbij, over twee weken zien we elkaar, we verheugen ons weer op het weerzien hoor Maar eerst een heerlijke week vakantie voor de boeg, jullie deze week en wij volgende week.
Het is toch eigenlijk omgevlogen!!!Zeker door jullie reisverslag zijn we mooi op de hoogte gehouden. Maar de verhalen life zullen nog mooier zijn.
Geniet er nog even van en dan inderdaad de kou en nattigheid van het je vertrouwde "Kikkerland" en weerzien.
Dikke zoen uit Bommel en tot gauw
Groeten, -
23 Januari 2011 - 18:17
Anouk En Lisa:
Snik; we gaan jullie missen hoor. Hoe moet dat nou zonder gezamenlijke eten, Bonanzaën, in en uit lopen bij elkaar enz. Gelukkig gaan wij lekker een weekje op vakantie, hebben we wat afleiding ;-)
Kus van jullie verloskunde- werkbegeleiders (of is dat niet professioneel ;-)) -
23 Januari 2011 - 18:56
Alet En Anne:
Hallo meiden,
Leuk verslag weer! Nog een fijne vakantie en goede reis naar huis!
Liefs van Alet en Anne -
23 Januari 2011 - 20:59
Tompoesdoneerder:
Dag Li,
Wens jullie een heel goede reis morgen en nog een lekker relax weekje. ...en dan een gezellige thuiskomst. De woavond staat bij mij al geblokt voor al je verhalen...
Tjuus
24 Januari 2011 - 06:38
Mariet Van Der Toorn:
Elsbeth,
Goede reis en welkom terug in Nederhemert.
Lisette natuurlijk ook welkom terug in Holland.
k Heb genoten van jullie reisverslagen.
MT -
24 Januari 2011 - 07:44
Maria:
Dames, nog heel veel plezier hoor met de laatste week. Ben ook benieuwd naar alle verhalen en foto's.
Groetjes Maria -
25 Januari 2011 - 10:53
Johanna:
Ik heb zo'n zin in over een week!
Dan gaan we even huggen ;) -
25 Januari 2011 - 12:22
Corrie Verheij:
hoi hoi,samen,
héééééle fijne vakantie,geniet ervan,
en een goeie vlucht terug,zet je liefste blik op,en je komt door de douane,heel veel groeten van dhr van rijnsbergen,v.d. brand en nog veel meer, die blij zijn als je (elzbeth) weer terug komt,grtjs en tot in hémert corrie