(8) We wish you a whi-ite christmas (8) - Reisverslag uit Eldoret, Kenia van Elzbeth & Lisette - WaarBenJij.nu (8) We wish you a whi-ite christmas (8) - Reisverslag uit Eldoret, Kenia van Elzbeth & Lisette - WaarBenJij.nu

(8) We wish you a whi-ite christmas (8)

Door: elzbethenlisette

Blijf op de hoogte en volg Elzbeth & Lisette

19 December 2010 | Kenia, Eldoret

Gegroet iedereen!

Het is zondag en de kerk begint officieel om half 9 in de morgen. Wij gaan vaak om 9 uur naar de kerk lopen, om daar aan te komen als er zo’n 5 mensen in de kerk zijn. Vanmorgen om kwart over 9 was er zelfs nog niemand. Ze waren vol enthousiasme de beamer aan het uitproberen, de vernieuwing, zei de dominee. Om 10 uur nog maar een keer kijken of er iets te beleven is..

We worden hier makkelijker met de tijd. Zelfs Elzbeth begint haar Nederlandse tijdschema te verlaten om te kruipen in de Keniaanse manier van tijd, namelijk: alle tijd. Dat betekent dat we geen compromissen meer hoeven te sluiten, geen haast meer hoeven te hebben en het gekke is, eigenlijk komen we overal toch op tijd. Ze doen het hier namelijk ook op die manier, dus uiteindelijk komen we dan allemaal tegelijk.

’s Morgens hebben we wel een structuur bedacht. Lisette is in een zucht uit bed en aangekleed, dus Lisette dekt de tafel terwijl Elzbeth op t gemakje haar schemaatje afwerkt. Na het eten heeft Lisette nog veel te doen, een smeerseltje hier en daar, bed opmaken, uniformjasje indelen met spullen, dus Elzbeth ruimt af. Nou, en het werkt gesmeerd.
Jammer genoeg is het maar van korte duur, want onze stage in MTRH (Moi Teaching and Referral Hospital) duurt welgeteld nog 4 dagen. Een gek idee dat we gewoon al op tweederde van onze stage zitten. Het is bijna over zeg. Nog 6 weken.. Waar we aan het begin tegen een berg opzagen, ‘zien we nu de Greisehutte staan’.

Elzbeth: Er hangt hier een geweldig leuk wit hartje in de kamer te pronken. Weet mijn familie daar iets van? Bedankt sint en piet!

Afgelopen week hebben we van maandag tot donderdag gewerkt, en na ons werk op donderdag zijn we vertrokken naar het Kakamega Forest. Samen met Lisa en Anouk, de verloskundigen, hebben we een geweldige tijd gehad. Een gezellig huisje met een eigen kokkin, die ons diner en ontbijt verzorgde. Toen we aankwamen hebben we in de namiddag kennisgemaakt met de eerste regenwoudbomen. Na een korte wandeling kregen we ons diner en hebben we fanatiek bonen geoogst. Boonanza blijft een leuk spelletje.

De volgende ochtend moesten we om 4 uur op (in Nederland dus 2u :P) om de sunset walk te doen. Geweldig, wat een wandeling. We liepen naar een berg op 2 km hoogte, en vanaf daar hadden we uitzicht over het uitgestrekte Kakamega Forest, de Mount Elgon in de horizon aan de ene kant en de Nandi Hills aan de andere kant. Adembenemend toen de zon boven de bergen de lucht in steeg. Onze fototoestellen waren beide in een uur leeg. Daarna hebben we nog een wandeling gedaan. Het was als een paradijs: hoge bomen, klein riviertje, zonlicht dat tussen de bomen door strijkt, veel vogels, meer dan 80 soorten vlinders en apen die 60 meter boven ons door de toppen sprongen. Onze kuiten hebben het ook te verduren gehad: bijna 30 kilometer klimmen en dalen, maar het was zeker de moeite waard!

We lopen trouwens naast onze slippers van vreugde om het zeer grote van aantal bezoekers op onze site die deze week al de 11.500 views is gepasseerd. Ook schrik was één van onze emoties, toen we op het journaal Den Haag in grote hoeveelheid sneeuw, file en auto’s zagen. Wat een chaos in Nederland. En wij zwoegen om onze luxueuze bank door de smalle deur van ons huisje te krijgen, zodat Elzbeth als een prinses in het zonnetje kan liggen om haar teint te onderhouden.

De eerste aap, giraffe en cobra zijn gespot! Helaas was het op de gevoeligeplaat vastleggen nog een moeilijke bezigheid. Apen zijn van mening dat precies op het verkeerde moment uit het beeld springen erg leuk is.

Even over de plannen voor de komende weken. Yuri komt vrijdag aan, tenminste… dat hopen we maar… Sneeuwkans wordt geschat op 90 en 75 % op woensdag en donderdag…In ieder geval, we gaan van het goede uit. De Kerst wordt in de kerk en waarschijnlijk met een Nederlands kerstdiner gevierd. Daarna gaan we de maandag tot en met woensdag op safari naar de Masai Mara. Geweldig, we hebben er ontzettend veel zin in!

Oud en nieuw zijn wat plannen over gaande, maar nog niet geconfirmed. We gaan het zien, hakuna matata!

Lieve luitjes, geniet van jullie kerstvakantie in de sneeuw. Degene die moeten werken, geniet er ook van. We willen jullie een goede kerst toewensen! Of dat je nu in Kenia of in Nederland bent, één of twee kerstdagen hebt, een witte of een zonnige kerst hebt, kerst blijft hetzelfde: Jezus die voor ons, mensen, naar de aarde is gekomen. Iedereen Gods zegen toegewenst!

• 19 December 2010 - 11:50

Aad:

Heee Girls!!
    Teenslippers, aapjes, zonnetje, hempjes en hotpands (oh nee)! Men... wat klinkt dat heeeeeeeeeeeeerlijk! :D En ook super leuk dat jullie naar Kakamega zijn geweest. Schijnt heel mooi te zijn, en ook de foto's zijn mooi (hyves). Zijn jullie er ook rond 3 uur 's middags geweest, dan regent het heel hard (vandaar: RAINforest :P)?
    Ik hoop echt dat Youri aankomt, en jullie lekker met z'n allen naar MM kunnen! Vet! Genietse daar!
    (Ik heb hier 1,5 week met snif-snif neus gelopen...)

Liefss!

• 19 December 2010 - 12:08

Cella:

Haai meiden,

Jullie ook fijne feestdagen toe gewenst.
    Het is toch wel heel leuk om die verhalen te lezen wat jullie allemaal beleven iin het zuiden.
    Nog heel veel plezier!

Groetjes Cella

• 19 December 2010 - 12:42

CapFenetre/oneyard;):

We kunnen niet alles melden, maar wel dat de 2 grotere doosjes (met dezelfde afmeting) pas LEKKER voor 21 januari zijn. Fragile !

• 20 December 2010 - 05:51

Fam G Bok:

Jullie ook gezegende kerstdagen en een goed 2011 gewenst. Leuk om weer eens wat te lezen. Weer eens wat anders dan werken bij de melkboer ;-)

• 20 December 2010 - 21:25

Antonmaijkevanrijswi:

Ha Elzbeth, we begrijpen dat je het erg naar je zin hebt gelukkig. prachtige kerstkaart gezien bij Jannie,niet voor te stellen dat wij hier 10 graden vorst hebben en sneeuw, goede kerstdagen en een voorspoedig 2011 toegewenst!

• 23 December 2010 - 07:56

Elena:

Hoi Elzbeth en Lisette,

Wij willen jullie goede feestdagen toewensen!
    Heel veel succes nog de komende tijd, en het is ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen.
    Jullie enthousiasme komt goed over!!

Groetjes Elena en de rest van de fam.

• 23 December 2010 - 14:19

Oma En Opa Verhoeff:

Hallo, Lisette en Elzbeth,
    Ook wij volgen jullie Keniaanse bele-
    venissen met belangstelling. Zo te zien hebben jullie het daar kennelijk goed naar de zin. Jullie wens voor een witte kerst voor ons zal wel in vervulling gaan. Wij wensen jullie, straks met Yuri een fijn, maar vooral gezegend kerstfeest toe.
    Groetjes uit een witwinters Sliedrecht.

• 24 December 2010 - 11:13

Willemien :

Hallo Elsbeth en Lisette,

Vanuit een winters Nederhemert onze warme wensen voor de kerstdagen en een gezond en gelukkig 2011.

Familie Hobo

• 24 December 2010 - 19:59

Arnold Van Den Broek:

Lisette en Elzbeth,

jullie in Kenia ook gezegende Kerstdagen toegewenst!

Arnold van den Broek

• 27 December 2010 - 10:23

Esther:

Ha Elzbethtj!
    Hoe is het met jou? Met de zuster der gemeente (-;?? Leuk joh al die verhaaltjes en verslagen van je te lezen! Mis je hemert al een beetje of kan je het daar nog wel even volhouden? Wat een mooie kaart was dat, die je naar Lydia&Anton had gestuurd! Nou, ik ga weer en nog veel plezier daar en tot 1 februari! Dan kwam je toch weer naar huis?
    Liefs, van Esther

• 29 December 2010 - 19:24

Jacq V H:

Ha Lisette,

Hopelijk heb je Youri gevonden, of hij jou en genieten jullie van elkaar en van Africa!
    Wat een geweldige tijd heb je daar!
    Voor het nieuwe jaar wensen we je, samen met Youri, Gods zegen toe; die mag je doorgeven aan anderen, nu in Kenia en straks weer in Nederland.
    Wij genieten we van jullie verslagen op internet en hopen je over een aantal weken weer te zien.

hartelijke groeten uit HG